Thanks, y'all
11 september 2025 - Best, Nederland
Wij, Paul en Dirk, hebben heerlijk gefietst, dwars door het fantastische landschap van Noord-Engeland. Uiteraard hebben we veel restanten gezien van de Romeinen die bijna 2 millennia geleden daar vertoefden. We hebben ook veel leuke ontmoetingen gehad en informatieve, terloopse en meestal korte gesprekjes gevoerd. Dat maakte het extra leuk en vaak grappig. Voor ons zijn het ook ankerpuntjes om ons de reis weer goed voor de geest te halen. Daarom: een greep uit onze gedenkwaardige ontmoetingen in korte quotes, generalisaties en parafraseringen, in willekeurige volgorde.
- Alle wandelaars: good morning
- Alle fietsers: hi
- Man op boot heenreis: Would you like to take a picture of me and my wife? D: Yes of course, if that is your wife. (hij tracteerde nog op 2 biertjes!)
- Perronassistente met tablet op perron in Newcastle: Computer says no !
- Conducteur van trein op hetzelfde station in Newcastle: No problem!
- Ken (Keelman): I haven't seen the inside of that bike-shed for 2 years (en hij bleek ook de sleutel niet meer te hebben); your bicycles are now in Room1 (de koelruimte van de bierfusten)
- Receptionist/barman/ober/etc. in Ravenglass: Sorry, no beef today
- Wandelaarsters bij de Muur: Can we jump on the back of the bike?
- Veilingmeester in Bardon Mill: 2-pounds-2-pounds-4-pounds-4-pounds-8-pounds-8-pounds-8-pounds?-SOLD
- Man op motor voor stoplicht: Great, live your life!
- Welshman Andy na gesprek over lieden als Trump en Farage): Wankers! How do you pronounce the Dutch word for wankers?
- Dame in pub in Bownes on Solway: I like your yellow socks! D: I have a spare in my bag, do you want to buy it? Andere dame: Maybe you can trade yours for hers
- Conductrice: I don’t know if I should say this, but a returnticket is cheaper
- Barman in Whitehaven na vraag over opladen accu: No
- Passante bij Roman Bathhouse in Ravenglass die ons bij het beginpunt fotografeerde: Oh, what an exciting trip, have fun
- Ontvangstcommitee wieler-event in Lanercost Priory: Enjoy
- Preimeester in Bardon Mill: No, is not a league-football-club, it is the leek-club of Bardon Mill, come and watch our leeks!
- Dame van Corbridge Roman Museum na opmerking dat D kartonnen koffiekopje met het embleem van English Heritage mee naar huis wilde nemen: That will be crumpled! D: In this museum everything is crumpled 😉. (kopje uiteindelijk niet meegenomen)
- Welshman Ray: Nice that you Dutchies know English comedy en (na gesprek over van alles en nog wat): You put it spot on! (de Bishops-ale heeft daarbij geholpen)
- Everybody: enjoy (en dat hebben we gedaan)
- D&P: Thanks, y’all ! (da’s uiteraard incluis onze trouwe volgers)
Annelies:12 september 2025Leuke teksten!! Heerlijk om te lezen!
Ger:14 september 2025Fijn dat jullie zo genoten hebben, ook fijn dat jullie weer thuis zijn. Dankjewel voor de mooie en uitgebreide verhalen. Heb ervan genoten. Ook de foto’s geven een mooi verhaal. Fijn om elke dag iets te horen en te zien. Prachtig hoe de vele ontmoetingen zijn verwoord. groet Ger